Noutati

 Promotie Noua pe CIUPI.MD!

Doar acum cumpara un voucher cu doar 10 lei pe ciupi si primeste o reducere de 50% la profilaxiea calculatorului personal [CLICK AICI]

https://www.ciupi.md/voucher/profilaxie-pentru-laptop-sau-calculator-ia-ti-voucherul-ciupi.html


Samsung implineste 18 ani de cand a lansat primul telefon cu camera foto

Samsung sarbatoreste in 2018 majoratul in materie de camere foto integrate in telefoane. Acum 18 ani a fost lansat primul telefon Samsung cu camera foto, iar compania a decis sa realizeze un timeline cu toate inovatiile aduse in acest segment.

 • Anul 2000 – primul telefon cu camera foto – SCH-V200
 • Anul 2002 – primul telefon cu camera selfie – SCH-X590
 • Anul 2003 – primul telefon cu camera foto si ecran ce se putea roti in format landscape – SCH-V420
 • Anul 2005 – SCH-V770  a fost un telefon cu camera foto cu lentila larga ce putea capta un unghi foarte mare
 • Anul 2010 – Samsung integreaza o camera foto pe un smartphone si aduce functii precum Panorama, Stop Motion, Cartoon Shot – Galaxy S
 • Anul 2012 – Galaxy S3 aduce functia Burst Shot ce permitea realizarea a 20 de fotografii intr-un timp foarte scurt
 • Anul 2013 – primul cameraphone a fost lansat si se numea Galaxy S4 Zoom. Era o camera foto ce integra un smartphone
 • Anul 2014 – Galaxy S5 a fost telefonul cu cea mai rapida focalizare, 0.3 secunde, si functie HDR
 • Anul 2016 – Galaxy S7 ne-a adus primul telefon cu sistem Dual Pixel care se apropia ca performante de un aparat foto bun.
 • Anul 2017 – Note 8 a fost primul lor smarpthone cu 2 camere foto
 • Anul 2018 ne aduce tot doua camere foto pe noile S9 si S9 Plus, insa cu functii precum Slow Motion la 960fps, tehnologie AR integrata, asistent vocal integrat ce poate citi cuvintele sau expresiile capturate de camera foto si diafragma variabila.

 


AMD – Sarbatoreste 1 an de la lansarea procesoarelor Ryzen. In ultimele 12 luni au fost lansate 20 de procesoare Ryzen, IPC-ul a crescut cu 52%. Citez din comunicatul de presa: „Avem un plan pe termen lung pentru un roadmap care este construit pe inovație pe care am oferit-o cu ‘Zen” pentru anii ce vor urma și ne va consolida poziția ca putere de conducere în inovație în computing de înaltă performanță.”


Huawei – Lider mondial in domeniul tehnologiei (nu o spunem noi ci comunicatul de presa) a prezentat proiectul RoadReader, devenind primul producator de smartphone-uri din lume care a reusit performanta sa conduca o masina doar cu inteligenta artificiala din smartphone. Cu inteligenta artificiala din Mate 10 Pro, compania a reusit sa piloteze un Panamera. Proiectul RoadReader initial de Huawei recunoaste peste 1000 de obiecte si invata din mers.


 

 

                     Google Assistant va fi integrat pe televizoarele Philips

Televizoarele Philips din anul curent vor dispune de serviciul Google Assistent si interfata Saphi TV, destinata modelelor entry level. Televizoarele vor putea fi accesate mai usor prin comenzi vocale.

Avantajul este ca poti comunica cu televizorul prin comenzi vocale. Va fi capabil sa-ti deschida aplicatiile preferate doar spunand „Porneste-mi Netflix”. Cel mai probabil nu o sa functioneze in limba romana, dar intelegeti ideea.Aceasta functie va veni sub forma de update si va cunoaste limba engleza, iar mai tarziu franceza, germana, italiana, olandeza si altele
Saphi TV este o interfata pentru televizoarele din gama entry level ce le va face sa ruleze mai rapid si sa fie intelese mai usor.

 


Philips – A lansat noi monitoare din seria E9 cu diagonale de 27 de inch si rezolutie Full HD. Au un design modern cu margini inguste, panouri IPS sau TN, FreeSync, Flicker Free, Ultra Wide Color, HDMI si Display Port.